Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg bulgur
- 5 dkg mangócsatni
- 2 szál újhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 db egész fahéj
- 0,7 dkg curry
- 0,7 dkg őrölt kömény
- 1 csipetnyi cayennebors-pehely
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk.A mangócsatnit, a curryt, az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk.
A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük.
A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet.
A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.
A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.