Diéta idején tökéletes alternatíva a szénhidrát bevitelere
hozzávalók
* 30 dkg csicseriborsó (szárított)
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 15g őrölt lenmagpehely
* 3 ek petrezselyem (friss)
* chili ízlés szerint
* 2 teáskanál római kömény
* 2 teáskanál koriander
* só ízlés szerint
* bors ízlés szerint
elkészítés
* A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap főzzük 40 percig, utana lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
* Hozzáadjuk a kevés vízbe áztatott lenmagpelyhet, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
* Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, majd szilikonos sütőlapon 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.