Lenmag jótékony hatásai
A lenmag értékes forrása az omega-3 zsírsavnak, mely a legtöbb zsiradékkal ellentétben nem hizlal. Csökkenti a túlsúllyal gyakran együtt járó magas koleszterinszintet, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így a fogyókúra során időnként fennálló hiánybetegségeket is megszüntetheti.
Gyorsítja a bélmozgást, és hozzájárul a káros méreganyagok kiürüléséhez, mielőtt szervezetedben lerakódva további súlygyarapodást okoznának. Pelyhesített formában még jobban hasznosul, ezért érdemes a lenmagpelyhet választanod, amit nagyobb élelmiszerüzletekben, bioboltokban szerezhetsz be.
Hozzávalók:
- 40 dkg répa lereszelve)
- 80 g hajdinapehely
- 20 g kakaó
- 3 ek útifű maghéj
- 40 g lenmagpehely
- 40 g csokis proteinpor
- -2 db tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- fahéj
Elkészítés
A répát ledaráljuk, hozzáadjuk a száraz összetevőket és jól összedolgozzuk.
A masszához adjuk a tojást és szódabikarbónát és ismét jól elkeverjük
A keveréket tepsibe tesszük 180 fokon sütjük, 30 percig.