Isteni finom édesség már karácsonyra hangolódva! :)
Hozzávalók
- 10 dkg szárított tőzegáfonya
- 5 g godji bogyó
- citromhéj őrlemény
- 3 szem datolya
- édesítőszer
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 alma
- 1 kivi
- 10 dkg zabkorpa
- 40 g vaníliás proteinpor
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 10 dkg mandula
- 10 dkg kesudió
- 3 db tojás
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 10 g chiamag
- 10 g mák
- 10 g tökmag, napraforgómag keverék
Elkészítés
Kesudiót, mandulát, datolyát aprítóval őrleménnyé zúzzuk. hozzá tesszük a kivit és almát és tovább keverjük. Mehet hozzá a tojás, fűszerek, bogyók, sütőpor és zabkorpa és minden más, ezt szintén elkeverjük.
Egy 25x11x7 cm-es formát kikenünk kókuszzsírral és rizsliszttel megszórunk, ebbe öntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetejét.
180 Celsius fokra előmelegített sütőben megsütjük.