Tipp reggelire
Hozzávalók:
- 10 dkg mexikói zöldségkeverék
- 10 dkg sonka
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 tojás
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 2,5 dl kefír
- zsírszegény sajt
Elkészítés
A felhevített olajon pároljuk puhára a zöldséget csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott sonkát, hogy átmelegedjen. Ha levet engedett, akkor azt öntsük le róla.
A liszteket keverjük el a sóval meg a szódabikarbónával. A tojást kicsit verjük fel, és öntsük a liszthez az olajjal meg a kefírrel. Lazán keverjük el.
Sütőt melegítsük elő 180 fokra, sütőpapírra tegyük a tésztát, 15 perc múlva tehetjük rá a zöldséget és a sajtot, mehet vissza a sütőbe 5 percre, míg ráolvad a sajt.