diet&fitness

Édesburgonya brownie vegán

2019. május 19. - dpetrus88

A brownie összes létező formáját szeretem, s nagyon szeretek kísérletezni, hogy miből mi lesz. 

Egyelőre nekem legkevésbé a céklás verzió nem ízlett, de az összes többit bátran ajánlom

brownie.JPG

  • 300 g édesburgonya (tisztítva mérve) 
  • 60 g csokis vegán fehérjepor
  • 20 g szafi ch csökkentett liszt
  • 7 ek. zsírszegény holland kakaópor
  • édesítőszer
  • 2-3 ek. mandulatej
  • csipetnyi tengeri só
  • eper a tetejére

Az édesburgonyát puhára pároljuk, leszűrjük, majd állni hagyjuk. Aprítógépben pürésítjük az édesítőszerrel.

Egy keverőtálban alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval

Jól eldolgozzuk. A massza inkább jó sűrű legyen, ne a klasszikus lágyabb piskótatésztára számíts.

Egy 12 x 20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, oszlassuk el benne a tésztát. 180 C-on süssük kb. 25 percig

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje is, majd a sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, mert így lesz a  belseje finom ragacsos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr5214834950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása