A brownie összes létező formáját szeretem, s nagyon szeretek kísérletezni, hogy miből mi lesz.
Egyelőre nekem legkevésbé a céklás verzió nem ízlett, de az összes többit bátran ajánlom
- 300 g édesburgonya (tisztítva mérve)
- 60 g csokis vegán fehérjepor
- 20 g szafi ch csökkentett liszt
- 7 ek. zsírszegény holland kakaópor
- édesítőszer
- 2-3 ek. mandulatej
- csipetnyi tengeri só
- eper a tetejére
Az édesburgonyát puhára pároljuk, leszűrjük, majd állni hagyjuk. Aprítógépben pürésítjük az édesítőszerrel.
Egy keverőtálban alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval
Jól eldolgozzuk. A massza inkább jó sűrű legyen, ne a klasszikus lágyabb piskótatésztára számíts.
Egy 12 x 20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, oszlassuk el benne a tésztát. 180 C-on süssük kb. 25 percig
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje is, majd a sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, mert így lesz a belseje finom ragacsos.