diet&fitness

Baconba tekert asztalt szilvás pulyka

2015. december 15. - dpetrus88

Ez egy kicsit kalóriásabb étel már a bacon és szilva miatt. Inkább csaló napra ajánlom, vagy el lehet hagyni a baconbe tekerést.

baconbe_tekert_pulykamell.JPG

Hozzávalók:

- 1 kg pulykamell filé

- 1 zacskó aszalt szilva

- 1 csomag bacon

Elkészítés:

Vékony szeleteket vágunk a pulykamellből és kikloffoljuk. Enyhén sózzuk-borsozzuk a szeleteket. Közepére tesszük a szilvát vagy szilvákat, attól függően hogy mennyi fér rá, aztán összetekerjük. (Én csináltam egy másik változatot is, ahol szilva helyett feta sajtot töltöttem a pulykába, ha esetleg valaki nem kedvelné az édesebb ízeket) Ezután a baconszeleteket tekerjük rá a húsra, majd rögzítjük fogpiszkálóval. Ha elkészült, letakarjuk alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr548145558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása