Ez egy kicsit kalóriásabb étel már a bacon és szilva miatt. Inkább csaló napra ajánlom, vagy el lehet hagyni a baconbe tekerést.
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell filé
- 1 zacskó aszalt szilva
- 1 csomag bacon
Elkészítés:
Vékony szeleteket vágunk a pulykamellből és kikloffoljuk. Enyhén sózzuk-borsozzuk a szeleteket. Közepére tesszük a szilvát vagy szilvákat, attól függően hogy mennyi fér rá, aztán összetekerjük. (Én csináltam egy másik változatot is, ahol szilva helyett feta sajtot töltöttem a pulykába, ha esetleg valaki nem kedvelné az édesebb ízeket) Ezután a baconszeleteket tekerjük rá a húsra, majd rögzítjük fogpiszkálóval. Ha elkészült, letakarjuk alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk.