Tandori csirke az egyik legnépszerűbb ízeiben indiaira hajazó étel.
Magam részéről az íz világa nagyon kedvemre való. Ez egy leegyszerűsített recept, én így szoktam elkészíteni.
Hozzávalók:
- 300 gramm csirkemell
- 1 natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: curry, gyömbér, kurkuma, fahéj, szerecsendió, pirospaprika, bors, só
- kevés citromlé
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a joghurtot fűszerekkel. Utána a csirke mellett apró kockákra vágom és beleteszem ebbe a joghurtos pácba. Ha nem sietek, akkor beteszem így a hűtőbe és hagyom pihenni a hűtőben. Ha sietek, akkor rögtön melegítek egy kis kókuszolajt a serpenyőben és mehet bele máris a csirke.
10 perc alatt készen van
(Kuszkusszal tálaltam.)
Fehérje tartalma : 78gramm, szénhidrát tartalma: 7gramm, Zsír: 6 gramm, Energia: 360kcal
Jó étvágyat hozzá!