Imádom a túrógombócot, és amióta megismerkedtem a hamis túrókrém receptjével, nem tudok betelni vele!
A köles gluténmentes, csodásan lúgosító gabona, mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza. Gazdag vasban, pantoténsavban, folsavban, és kovasavban és B komplex vitaminokat tartalmaz. Szépíti a hajat, körmöt, bőrt, javítja a látást, támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést, és még csonttörés esetén is alkalmazható terápiás táplálékként.
Hetente legalább egyszer érdemes tehát beépítenünk az étrendünkbe. Ehetjük édesen, sósan, köretként, vagy süteményekben, mindenhogy kiváló!
Hozzávalók:
- 40g köles
- 3-szoros mennyiségű víz vagy növényi tej
- 40g Szafi ch csökkentett liszt vagy növényi proteinpor
- édesítőszer
- 2 ek kókuszolaj
- 1 bio citrom leve és héja
- vaníliaaroma
- csipet himalaya só
- 1 tk fahéj
öntethez:
Forgassuk meg kicsit átpirított zabpehelyben és ehetjük is! :)
1. Egy fazékba feltesszük főni a kölest. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az édesítőszert, vanília aromát.
2. Ez alatt egy kevés kókuszolajon megpirítjuk a zabpelyhet , hozzáadjuk a fahéjat.
3. A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a kókuszolajat, lisztet. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a morzsában.