diet&fitness

Vegán túrógombóc

2019. május 19. - dpetrus88

Imádom a túrógombócot, és amióta megismerkedtem a hamis túrókrém receptjével, nem tudok betelni vele! 

vegan_turogomboc_2.JPG

A köles gluténmentes, csodásan lúgosító gabona, mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza. Gazdag vasban, pantoténsavban, folsavban, és kovasavban és B komplex vitaminokat tartalmaz. Szépíti a hajat, körmöt, bőrt, javítja a látást, támogatja az anyagcserét, segíti az emésztést, és még csonttörés esetén is alkalmazható terápiás táplálékként.
Hetente legalább egyszer érdemes tehát beépítenünk az étrendünkbe. Ehetjük édesen, sósan, köretként, vagy süteményekben, mindenhogy kiváló!

 

vegan_turogomboc.JPG

Hozzávalók:
- 40g  köles
- 3-szoros mennyiségű víz vagy növényi tej
- 40g Szafi ch csökkentett liszt vagy növényi proteinpor
- édesítőszer
- 2 ek kókuszolaj
- 1 bio citrom leve és héja
- vaníliaaroma 
- csipet himalaya só
- 1 tk fahéj
öntethez:
Forgassuk meg kicsit átpirított zabpehelyben és ehetjük is! :)

1. Egy fazékba feltesszük főni a kölest. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az édesítőszert, vanília aromát.
2. Ez alatt egy kevés kókuszolajon megpirítjuk a zabpelyhet , hozzáadjuk a fahéjat.
3. A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét, és reszelt héját, a kókuszolajat, lisztet. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a morzsában.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr6014834928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása