diet&fitness

Házi pulykamell sonka

2018. január 22. - dpetrus88

Nagyon sok olyan kérdést kapok, hogy lehet e enni felvágottakat vagy sem. Legtöbb bolti felvágott tartalmaz cukrot, adalékanyagokat, tartósítószert és a hús tartalma sem olyan magas.

Ezért itt egy alternatíva a házilag elkészíthető felvágotthoz.

pulykamell_sonka.JPG

Összetevők:

  • 1000 g csirkemell
  • Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek

Elkészítés:

  • A pulykamellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel lehet ízesíteni.
  •  Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.  egy óráig
    sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr4413596085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása