diet&fitness

Cukkini bolognai módra

2017. július 16. - dpetrus88

img_4964.JPG

HOZZÁVALÓK
-1 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 10 dkg szalonna vagy bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem, majoránna, oregánó)
- só
- bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 6 db cukkini
- 4-8 szelet pármai jellegű sonka (elhagyható)
- parmezánforgács (a tetejére)

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és zellert, valamint a szalonnát külön-külön felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és összezúzzuk. A lábosban felhevített olajon a kétféle hagymát világosra pirítjuk, majd a sárgarépával és a zellerrel együtt pároljuk 2-3 percig.
    2. A szalonnával együtt a darált húst is a lábosba tesszük, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután hozzáforgatjuk a passzírozott paradicsomot és a paradicsompürét, megfűszerezzük, majd gyenge tűzön összeforraljuk.
    3. Közben a megmosott, a végektől megszabadított cukkinit feldaraboljuk vagy vastagabb szeletekre vágjuk, majd forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük 2-3 perc alatt. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, és a bolognai raguba forgatjuk.
    4. A ragut adagonként tányérokra szedjük. Tetszés szerint megszórjuk a falatnyi darabokra tépett vagy vágott sonkával, valamint egy kevés parmezánforgáccsal, és zöldfűszerrel díszítve tálaljuk

Forrás: mindmegette

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr3212667631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása