diet&fitness

Kardió

2017. június 04. - dpetrus88

Elmondom én miben hiszek, ha kardióról van szó! :)

_64a7916_kisebb.jpg
Egyre több tudományos bizonyítéka van annak, hogy a leghatékonyabb aerob edzésforma a zsírégetésre az intervallum edzés. Órákkal az edzés után is még pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatás jóval az edzés után is kitart, egyszerűen fogalmazva.

Egy kutatás szerint a HIIT (High Intensity Interval Training) megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét. Ez annak köszönhető, hogy a testünk edzés utáni oxigénfogyasztása megnő - a HIIT edzés esetében oly mértékben, hogy az edzést követő 24 órán keresztül pörög az anyagcsere! Emellett a maximális oxigénfogyasztás mértékét is jelentősen, jóval nagyobb mértékben növeli meg, mint az alacsony intenzitású, monoton aerob edzések.

Egy hagyományos, alacsony intenzitású aerob edzés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce környékén következik be. A HIIT esetében ez jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni energiaként.

A HIIT edzés emellett segít csökkentei az inzulinrezisztanciát, javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét.
Kimutatták, hogy ha a kardióedzést súlyzós edzés előtt végezték, akkor a súlyzós edzés alatt a növekedési hormon szintje jelentősen alacsonyabb volt, mintha a súlyzós edzéssel kezdték volna az edzést. Az alacsonyabb növekedési hormon szint pedig hátráltatja az erő és az izomtömeg növekedését (és a zsírégetés is kevésbé hatékony). Illetve a magas intenzitású súlyzós edzés utáni kardiózás szinten nagyobb zsírfelhasználást tesz lehetővé a lecsökkent vércukor és inzulin szint miatt.

Táplálékkiegészítő amit ajánlok kardióhoz: 

BCAA – edzés előtt, edzés után 5g-5g

  • Csökkenti az izomlázat
  • Csökkenti az izomsérülés mértékét
  • Gyorsítja a regenerációt

pl:http://www.nutriversum.com/etrendkiegeszitok/aminosavak/purepro_bcaa_211_flow_360_g_2414/?p_id=1302276

 

Glutamin - edzés előtt, edzés után 5g-5g

  • Gyorsabb izom-regeneráció
  • Az izmok méretének növelése
  • Erősíti az immunrendszert

pl:http://www.nutriversum.com/etrendkiegeszitok/aminosavak/biohealth_100_l_glutamine_500_g_1549/?p_id=1302276

  • ­L- Carnitine 2-3000 mg edzés előtt fél órával
  • Zsírsav transzportermolekula (A karnitin egy transzportermolekula, mely a zsírbontás során felszabaduló zsírsavakat bejuttatja a zsírégetés helyszínére, a mitokkondriumba)
  • Energia felszabadítás zsírból
  • Vérzsír csökkentése
  • Izzaszt
  • Regenerál

pl.: http://www.nutriversum.com/etrendkiegeszitok/l_karnitinek/liq-x_-_liquid_l-carnitine_3_000_mg_-_500_ml_2431/?p_id=1302276

Fehérjék:

Számtalan tudományos kutatás igazolja, hogy az aktív életvitelt folytatók, a rendszeresen sportolók szervezetének fehérjeigénye megnövekszik. Az izomépítés elképzelhetetlen és lehetetlen a megfelelő fehérjemennyiség bevitele nélkül.

Tejsavó fehérje gyors felszívódású, jól oldódó fehérje

Edzés után!

pl:  http://www.nutriversum.com/etrendkiegeszitok/feherjek/purepro_-_whey_pro_-_1_000_g_2424/?p_id=1302276

Forrás: shop.builder

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr812563733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása