Mivel imádom a kókuszt, azért találtam ki ezt az isteni cukormentes süteményt, ami alig tartalmaz szénhidrátot!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 90 g csokis proteinpor
- 60 g No carb csokis muffin por
- kevés szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- édesítőszer
- növényi vagy laktóz mentes tej 5 dl
Kókusz krémhez
- 5 dl kókusz tej
- 3-4 evőkanál zabkorpa
- édesítő
- 10-15 dkg kókuszreszelék
- 1-2 ek. Coconuty
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
- 1-2 ek. Coconuty
Elkészítés:
Először elkészítem a tésztát. A hozzávalókat robotgéppel összekeverem, ketté szedem, sütőpapírral bérelt tepsibe teszem és kb 20 percig sütöm 200 fokon.
A pudingot megfőzöm, ízléshez megfelelően édesítem. Új Otkert pudingok meglepő módon kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a szénhidrát csökkentett pudingok.
Ezek után jöhet a kókuszkrém. A tejet, a zabkorpát, a vajat és az édesítőszert keverd össze, majd lassú tűzön kezdd el főzni folyamatos keverés mellett! Amikor már kezd krém állagúvá válni, besűrűsödik, keverd bele a kókuszreszeléket és még 2-3 percen át főzd.
A kész piskótára öntsd rá a krémet és hagyd teljesen kihűlni.
Én először a kókuszos réteggel kezdtem, mire jött rá a piskóta és a vanília puding.
A csokoládét és a kókuszzsírt vízgőz fölött olvaszd össze és öntsd rá a kihűlt krém tetejére. 1-2 órát hagyd pihenni a hűtőben.