diet&fitness

Kakaós csiga

2016. június 04. - dpetrus88

Nagyon szerettem mindig is a kakaós csigát (valljuk be, majdnem az összes péksütit) de hogy ne kelljen mindig mindenről lemondani, igyekszem kitalálni diétás, egészséges verziókat. 

Így készült a cukormentes, proteinben gazdag kakós csiga

27241373-6924-4515-a6a9-5f52bd406ca4.jpg

Hozzávalók:

  • 60 g zabliszt
  • édesítőszer
  • csipet só (0,5 g)
  • 1 g szódabikarbóna
  • 70 g langyos víz
  • 2 db szoba hőmérsékletű M-es tojás

Töltelék:

Elkészítés:

 A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé.

A tésztát liszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki.

Ezután egyenletesen szórjuk rá az édesítővel kikevert kakaóport és szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kakaós csigákat.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük készre: 190 fokon, 20 perc alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr708779070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása