Egyszer már csináltam almarózsát, saját készítésű tésztából, de most rátaláltam a teljes kiőrlésű rétestésztára, így gondoltam kipróbálom abból is! Hiszen így, az egészben,nekem összesen 9 db készült egy csomagból, a tésztát nézve egy darabban kevesebb, mint 3 szénhidrát van!
Hozzávalók:
- 1 nyújtott réteslap
- 3 db alma
- édesítőszer
- fahéj
- citrom leve
- nagyon kevés extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedjük.
A tésztát egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk majd teszünk rá édesítőszert, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük. A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Én a muffin formákat kicsit bekentem extraszűz olívaolajjal és abba tettem bele az almarózsáimat.
200 C fokon 20-35 percig sütjük az almarózsákat, amíg szép piros színük lesz.