Vajbab egész évben kapható fagyasztva.
A bab táplálkozási értéke nagy, magvai 40-50% keményítő mellett feltűnően sok, 22-35% fehérjét (legumin) tartalmaznak és ezen főleg nitrogénbengazdag, kén- és foszfortartalmas anyagnak tulajdonítandó nagy tápláló erejük, melynél fogva emberi és állati táplálékul egyaránt alkalmazhatók. A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyagtartalma is.
Hozzávalók:
- 400 g durumtészta
- 400 g csirkemell
- 250 g vajbab
- 500 ml zsírszegény natúr joghurt
- zsírszegény sajt
- só, bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum
Elkészítés:
Csirkét feldaraboljuk és ízesítjük, ezután serpenyőben elkezdjük sütni, párhuzamosan elkezdjük közben főzni a tésztát, és ha van annyi helyünk egy másik lábosban a vajbabot.
Ha minden elkészült akkor összekeverjük őket, hozzátesszük a natúr joghurtot, bazsalikomot, fokhagyma granulátumot.
Beletesszük az egészet egy hőálló edénybe és ráreszeljük a zsírszegény sajtot a tetejére. Ha megvagyunk, beletesszük a már előmelegített sütőbe 200 fokon, sütjük 20 percet.