Egyszerű, könnyű és diétás.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 90 g vaníliás fehérjepor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 5 dl tej
- ízlés szerint édesítőszer
- 40 g kókuszzsír
Tetejére: 60 g málna, kevés tej, édesítőszer
Elkészítés:
160 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tetszés szerinti formát (kisebbet, kb. 20 cm x 20 cm-es) bélelj ki sütőpapírral. Most egy hosszúkás, püspökkenyér formában sütöttem.
Válaszd szét a tojásokat.
A sárgákat mixeld habosra az édesítőszerrel. Add hozzá a kókuszolajat és a vaníliát. Keverd kb. 2 percig.
Tedd bele a lisztet vagy fehérjét (vagy vegyesen) és addig keverd, amíg teljesen egységes masszát nem kapsz.
Fokozatosan add hozzá a keményre vert tojásfehérjét. Egyszerre csak a harmadát, majd lassan az egészet forgasd bele a masszába. Kis adagonként add hozzá a tejet, de óvatosan keverd, hogy a tojáshab ne törjön túlságosan. Lehet, hogy egy kicsit hígnak fog tűnni a massza, de ne ijedj meg, szépen össze fog állni.
Ha megvan, öntsd a formába és kb. 60 perc alatt süsd készre, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy alsó rácsra tedd.
Miután kész van, tedd egy tálra és ha kihűlt, mehet rá a málna öntet a tetejére. Egy kevés tejet összeturmixoltam málnával és édesítővel.
Forrás: peakgirl