diet&fitness

Vércsoport diéta

2016. február 08. - dpetrus88

abo-dieta_0.jpg

Manapság szinte hetente érkeznek meg hozzánk új hangzatos „tudományosan igazolt” diéták, amik gyors eredményeket ígérnek.

Ezektől a diétáktól mindenkit óva intenék, ezek a diéták nagyon egyoldalúak, abbahagyásuk után eléggé nagy a valószínűsége a yo-yo effektusnak. Illetve ha valaki így fogy, megfelelő fehérje bevitel és mozgás nélkül, akkor először izmot fog veszíteni és ha még le is fogy, akkor a teste tónustalan plöttyedt lesz.

Mint már mondtam, a diétát nem lehet sürgetni, hagynunk kell a testünknek időt és tartós, hosszan fenntartható eredményekre törekedjünk.

Szeretnék bemutatni egy aránylag új keletű diétát, a vércsoport diétát.

Egy amerikai orvos - D’Adamo - egyéb kísérletei során felfigyelt arra, hogy ugyanaz az étel másképp hat különböző emberekre, és a különbséget a vércsoportok másságában találta meg. Véleménye szerint a genetikailag meghatározott szükségletünk alakítja ízlésvilágunkat, s vágyunk a szervezet számára optimálisan hasznosítható ételekre

Vérünk és az általunk elfogyasztott táplálék között kémiai reakció zajlik le. Ez a reakció genetikai örökségünktől függ. Ha gondosan követjük a vércsoportunknak megfelelő étkezési tervet, akkor:

  • kisebb az esély a gyakori vírus- és egyéb fertőzésekre,
  • testsúlyunk beáll az ideális értékre, mivel szervezetünk megszabadítja magát a méreganyagoktól,
  • nagyobb eséllyel előzhetjük meg az életet veszélyeztető olyan betegségeket, mint a rák, a szív-, és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, májelégtelenség,
  • elkerülhetünk számos olyan tényezőt, amely gyorsítja a sejtpusztulást (azaz az öregedési folyamatokat.)

A vércsoport szerinti táplálkozás lehetőséget ad, hogy helyreállítsuk immunrendszerünk természetes védekezőképességét, megtisztítsuk vérünket és szervezetünket. Ez a fajta táplálkozás tekinthető kiinduló alapnak, a táplálkozási tanácsok erdejében, ez áll harmóniában természetes genetikai ritmusunkkal.

A program az ételeket három kategóriába sorolja: jótékony hatásúak, semlegesek és kerülendőek. A jótékony hatásúak azok az ételek, amelyek gyógyírként hatnak szervezetünkre. A semleges ételek csupán táplálékként viselkednek. A kerülendő ételek ártólag hatnak ránk. A legjobb megközelítés, a kerülendő ételek teljes elhagyása, és azon semleges ételek fogyasztásának csökkentése, amelyek súlynövekedést okoznak. Ez a módszer kiegyensúlyozott étrendet és egészséges mértékű fogyást tesz lehetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr668369952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása