Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- só, bors
- őrölt szerecsendió
A forró meggyhez:
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy
- kevés őrölt fahéj, őrölt gyömbér
- 1 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket 3 hosszú csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, betesszük a sütőben fóliában és így sütjük 30 percig utána pedig fólia nélkül.
A forró cseresznye szószhoz a mézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.
Köretnek rizst csináltam hozzá.