diet&fitness

Fonott pulykamell forró cseresznyeszósszal

2015. december 19. - dpetrus88

img_9799.JPG

Hozzávalók:

- 60 dkg pulykamellfilé

- só, bors

- őrölt szerecsendió

A forró meggyhez:

- 2 evőkanál méz

- 30 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy

- kevés őrölt fahéj, őrölt gyömbér

- 1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket 3 hosszú csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik oldaluk egyben maradjon, ez tartja össze a fonatot. Ezután szorosan összefonjuk, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sülés közben ne nyíljon szét, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, betesszük a sütőben fóliában és így sütjük 30 percig utána pedig fólia nélkül.

A forró cseresznye szószhoz a mézet karamellizáljuk, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, összeforgatjuk, kevés őrölt fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, meglocsoljuk a vörösborral, majd ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.

Köretnek rizst csináltam hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr548171520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása