diet&fitness

Zabpelyhes almás kenyér

2015. december 14. - dpetrus88

almas_zabos_kenyer.JPG

Hozzávalók:

- 10 dkg zabpehely
- 40 dkg hámozott, reszelt alma
- 50 dkg zabliszt
- 2 teáskanál só
2 dkg élesztő 

Elkészítés:

A 10 dkg zabpelyhet a 20 dkg forrásban levő vízzel öntsük nyakon, majd fedjük le és hagyjuk állni, míg magába nem szívja a vizet. Addig meghámozhatjuk és lereszelhetjük az almát.

Ezután összekeverjük a lisztet, zabot, almát, hozzátesszük az élesztőt, sót összegyúrjuk és hagyjuk pihenni a tésztát fél órára.

Miután megkelt a tészta, megformázom és ismét hagyom pihenni fél órára. 

A sütőt előmelegítem az aljába teszek 1 kis tálba vizet és így teszem be a kenyeret sülni, először 230 fokon 20 percre, utána míg ameddig kész nem lesz,200 fokon sütöm tovább.

Végeredmény nagyon finom, lehet sós és édes feltéttel is enni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr468145692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása