diet&fitness

Édesburgonya krémleves

2015. december 09. - dpetrus88

Édesburgonya az egyik kedvenc zöldségem, mivel lassan felszívódó szénhidrát, és egy darab biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin szükséglet egy harmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz.

edesburgonyakremleves_1.JPG

Hozzávalók:

-1 kg édesburgonya

- 1 fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 3 dl főzőtejszín

- só, őrölt kömény, bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát felöntjük vízzel. 

Ha már megpuhultak a zöldségek, botmixerrel felaprítjuk. Ezek után hozzá öntjük a tejszínt és ízlésünk szerint ízesítjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr568145524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása