Édesburgonya az egyik kedvenc zöldségem, mivel lassan felszívódó szénhidrát, és egy darab biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin szükséglet egy harmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz.
Hozzávalók:
-1 kg édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só, őrölt kömény, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.
Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát felöntjük vízzel.
Ha már megpuhultak a zöldségek, botmixerrel felaprítjuk. Ezek után hozzá öntjük a tejszínt és ízlésünk szerint ízesítjük.