diet&fitness

Diétás mézeskalács

2015. december 07. - dpetrus88

mezeskalacs.JPG

Hozzávalók:

  • 250 g kukoricaliszt vagy mandulaliszt vagy zabliszt
  • 20 g kókuszzsír
  • 3-4 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
  • 2 tk. fahéj,
  • 2 tojás
  • 2 ek. mandula-, vagy sima tej,
  • 2 adag (60g)csokis fehérje
  • 2 ek zsírszegény holland kakaópor
  • édesítőszer tetszőlegesen,
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek méz

Elkészítése: 

Először keverd össze a száraz összetevőket (liszt, fűszerek, sütőpor, fehérjepor).

Add hozzá a zsiradékot, tojásokat, valamint a tejet mézet és édesítőt. Mivel a fehérjeporok állaga eltérő, ezért lehet, hogy javítanod kell még az állagán egy kis plusz liszt/fehérjepor hozzáadásával.

Gyúrd egy könnyen nyújtható tésztává fedd le és pihentesd egy órát.

Egy nyújtódeszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd tetszőleges formával szaggasd ki őket. 

 Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig. Vigyázz, mert nagyon hamar megég, ha túlsütöd nagyon ki fog száradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr458145604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása