Hozzávalók:
- 250 g kukoricaliszt vagy mandulaliszt vagy zabliszt
- 20 g kókuszzsír
- 3-4 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
- 2 tk. fahéj,
- 2 tojás
- 2 ek. mandula-, vagy sima tej,
- 2 adag (60g)csokis fehérje
- 2 ek zsírszegény holland kakaópor
- édesítőszer tetszőlegesen,
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek méz
Elkészítése:
Először keverd össze a száraz összetevőket (liszt, fűszerek, sütőpor, fehérjepor).
Add hozzá a zsiradékot, tojásokat, valamint a tejet mézet és édesítőt. Mivel a fehérjeporok állaga eltérő, ezért lehet, hogy javítanod kell még az állagán egy kis plusz liszt/fehérjepor hozzáadásával.
Gyúrd egy könnyen nyújtható tésztává fedd le és pihentesd egy órát.
Egy nyújtódeszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd tetszőleges formával szaggasd ki őket.
Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig. Vigyázz, mert nagyon hamar megég, ha túlsütöd nagyon ki fog száradni.