diet&fitness

Sajttal-brokkolival töltött csirke

2015. március 02. - dpetrus88

Bemutatok nektek egy nagyon egyszerűen elkészíthető diétás ebédet!

img_7479.JPG

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell filé
  • 450g mirelit brokkoli
  • 10 deka trappista sajt
  • só, bors, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

Tegyél fel egy lábasban vizet forrni, mikor forr, akkor tedd bele a sós vízbe a brokkolit és főzd puhára.

Közben a csirkemell szeleteket mosd meg és vágd meg óvatosan középen, hogy meg tudd tölteni.

Mikor felvágtad akkor ízesítsd kedved szerint, só, bors, fokhagyma granulátum.

Mikor kész a brokkoli, szűrd le róla a vízet, tedd egy tálba, villával nyomkodd szét, és a már megreszelt sajt nagy részét keverd el vele.

A brokkolis-sajtos töltelékkel töltsd meg a csirkét. Ha bizonytalannak érzed, akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárhatod.

A csirkéket egyenként tekerd be fóliába és úgy tedd be a sütőbe sülni, 25 percre, 180 fokon.

Mikor készen van, akkor óvatosan szedd le róla a fóliát, szórd rá még a maradék sajtot és tedd vissza addig a sütőbe meg a sajt rajta arany barnára nem pirul.

(Köretnek párolt zöldséget csináltam, répa, karfiol, brokkoli és kukorica. )

Fehérje tartalma : 135 gramm, szénhidrát tartalma: 30 gramm, Zsír: 28 gramm, Energia: 913kcal

 

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr627233591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása