diet&fitness

Szilvás csiga

2016. szeptember 02. - dpetrus88

Ismét egy finom szilvás édességet ajánlok

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 80 g proteinpor (vaniliás pl)
  • 50 dkg édes szilva
  • 3 dkg utifűmaghhéj (zabkorpa)
  • 10g kókuszzsír
  • 1 tojás + 1 fehérje
  • kevés natúr joghurt
  • fél tasak sütőpor
  • fahéj
  • édesítőszer

szilvas_csiga.jpg

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, 40 g fehérjét, sütőport, édesítőszert, kókuszzsírt. Lágyabb, nem túl kemény tésztát gyúrunk.

A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk, botmixerrel ledaráljuk. Fahéjjal ízesítjük. Ha édesebben szeretjük, édesítsük még. Hozzátesszük az útifűmaghéjat és a maradék 40 g proteinport.

A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.Szétosztjuk rajta a szilvát. A tésztát felcsavarjuk, majd kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk, amelyeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk. 210 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a csigákat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr9511671194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása