Ismét egy finom szilvás édességet ajánlok
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 80 g proteinpor (vaniliás pl)
- 50 dkg édes szilva
- 3 dkg utifűmaghhéj (zabkorpa)
- 10g kókuszzsír
- 1 tojás + 1 fehérje
- kevés natúr joghurt
- fél tasak sütőpor
- fahéj
- édesítőszer
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, 40 g fehérjét, sütőport, édesítőszert, kókuszzsírt. Lágyabb, nem túl kemény tésztát gyúrunk.
A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk, botmixerrel ledaráljuk. Fahéjjal ízesítjük. Ha édesebben szeretjük, édesítsük még. Hozzátesszük az útifűmaghéjat és a maradék 40 g proteinport.
A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.Szétosztjuk rajta a szilvát. A tésztát felcsavarjuk, majd kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk, amelyeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk. 210 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük a csigákat.