Lassan itt az ősz, és a szilvaszezon. Én pedig nagyon szeretem a szilvát!
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- fél zacskó sütőpor
- 1 teljes tojás, 1 tojásfehérje
- 1 kanál natúr joghurt
- édesítőszer
Töltelék:
- 1 db alma
- 20 dkg szilva
- fahéj
- édesítőszer
Elkészítés:
Lisztet a tojássárgájával, sütőporral, édesítőszerrel, fehérjeporral, joghurttal összekevertem. Eközben a 2 tojásfehérjét habbá vertem és hozzáadtam a tésztához. Összegyúrtam és hagytam pihenni kicsit.
A szilvát és az almát kimagoztam édesítőszert adtam hozzá, fahéjat, szegfűszeget és botmixerrel aprítottam rajta.
A tésztát ketté vettem, az alsó részt sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, elsütöttem pár percig, utána pedig rátettem a tölteléket és a második réteg tésztát és így sütöttem fél óráig 180 fokon.
Tetejét alma szeletekkel és aszalt szilvával díszítettem.