Íme egy liszt és cukormentes nagyon ízletes sütemény!
Fehérjepiskóta
Hozzávalók A Piskótához:
- 4 db tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt
- 2 vaníliás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- 5 ek. víz
- 2 ek. édesítőszer
- 1 db körte
Ebből Lesz A Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 dl szójatej (de ez természetesen kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
- 2 ek édesítőszer
Elkészítés:
Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot).
A körtét botmixerrel aprítom, majd a kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és édesítőszerrel (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük, és a már önthetjük is rá az elkészült piskótatésztára.