Nem annyira diétás, de mostanság vágyom az izgalmasabb ízekre.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 dkg gyömbér
- 1 szál újhagyma
- 5 g szezámmag
- szárnyas fűszerkeverék
- Worchestershire szósz
- 0,6 dl szójaszósz
- 60 g méz
- 0,6 dl bourbon whiskey
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Megmossuk, megszárítjuk és felcsíkozzuk a húst és a zöldségeket. A csirkemellcsíkokat egy keverőtálban befűszerezzük a csirkefűszersóval, majd beleforgatjuk a Worchestershire szószba is úgy, hogy jól befedje a húst.
Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk. beletesszük a csirkecsíkokat, és az egyik oldalukat kb. 5 percig sütjük. Ha az egyik oldaluk elkészült, megfordítjuk, és tovább pirítva, hozzáadjuk a gyömbért, majd a mézet, a bourbont és a szójaszószt. Összeforraljuk, kb. 3-5 percig.
Én rizzsel és grill zöldségekkel tálaltam.