Mostanában nagyon megszerettem a muffin készítést. Nagyon könnyű elkészíteni, nagyon hamar el is készül é persze finom is!
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 1 tábla cukormentes étcsokoládé
- édesítőszer
- 1 zacskó sütőpor
- málna
- holland zsírszegény kakaópor
Elkészítés:
A zabpelyhet, lisztet, tojást, édesítőszerrel sütőporral, vízzel, málnával és a kakaóporral összekeverem.
Az olajjal kikent muffin formába beleteszem és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.
Mikor elkészült akkor az étcsokoládét megolvasztjuk, én magam részéről tettem hozzá kis édesítőszert, mert a cukormentes csoki eléggé keserű. A megolvadt csokit rákenem a muffinok tetejére, és miután kihűlt fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat hozzá!