diet&fitness

Pulykafasírt cukkinifasírttal céklapürével

2016. február 11. - dpetrus88

img_0199.JPG

Hozzávalók:

Pulykafasírthoz:

Cukkinifasírthoz: 

  •  Egy cukkini
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  •  10 gramm zab
  • 1 tojás
  • só, bors

Céklapüré:

  • egy cékla
  • őrölt kömény
  • reszelt torma

Elkészítés:

A darált húst a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.Nedves kézzel 4 lapos pogácsát formázunk belőle.Serpenyőben kevés extra szűz olívaolajt forrósítunk és a húspogácsa mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Cukkinit meghámozzuk, és lereszeljük. Várunk egy keveset, és a levet amit eresztett, leöntjük róla.

Felaprítjuk a hagymát, préseljük a foghagymát, hozzáteszünk egy tojást, zabot, magát a cukkini belsőséget, ezt ízesítjük.

Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra, egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk.

Cukkiniból kis golyókat formázunk, egymás mellé helyezzük és 20 percen keresztül sütjük.

Céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk ízlés szerint a köményt és tormát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr818369868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása