diet&fitness

Diétás almáspite

2016. január 27. - dpetrus88

img_0028.JPG

A tésztához:

- 300 g. zabliszt
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor

- kevés kókuszzsír

- kevés szójatej

- édesítőszer
- 1 csipet só,
- 1/2 citrom reszelt héja

 A töltelékhez:

 - 1,5 kg. alma,

- édesítőszer 

- fahéj,

 

Elkészítés:

 A lisztet, az édesítőt, a sütőport, a csipetnyi sót összekeverjük, hozzáütjük a tojást, hozzámorzsoljuk a kókuszzsírt és annyi tejet teszünk hozzá hogy masszává tudjuk gyúrni a tésztát. Aztán fél órára hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Fél citrom levével, őrölt fahéjjal, és kevés édesítőszerrel ízesítjük. 

A tésztát a hűtőből kivéve kettéosztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a kókuszzsírral kikent, és lisztezett formába terítjük, belenyomkodjuk. A széleket levágjuk, amit összegyúrunk a maradékkal. Az így megformált tésztára ráterítjük az alma tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk rajta. A megmaradt tésztát ismét kinyújtjuk, és rátesszük a tetejére. (nekem nem sikerült kinyújtani a tésztát, szét esett, valószínűleg nem tettem bele elég zsiradékot )

180 fokos sütőben, 40 perc alatt sütjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr878320740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása