Az avokádó íze nem érezhető, viszont nagyon finom, krémes lesz tőle a brownie.
Hozzávalók:
- 3 dl avokádópüré (kb 2 nagy és jó puha avokádó kell hozzá)
- édesítőszer
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 60 g csokis proteinpor
- 3 evőkanál holland zsírszegény kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kanál kókuszsír
Elkészítés
A sütőt előmelegítettem 180 fokra
Az avokádót egy mély keverőtálba tettem és habverővel a legalacsonyabb fokozaton, óvatosan összepürésítettem. Hozzáadtam az édesítőszert és ezt is eldolgoztam, majd következtek egyenként a tojások és a vaníliakivonat. Alaposan összekevertem. Egy külön tálban összekevertem a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót és ezt már egy fakanál segítségével és a kókuszzsírt, óvatosan a krémbe forgattam.
Egy 25*35 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát beleegyengettem. Majd az előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöttem.