diet&fitness

Sült spárga serrano sonkával

2016. június 01. - dpetrus88
Hozzávalók:
- 6 szelet serrano sonka
- 12 szál zöldspárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
7c7cff86-2c92-4732-a8f6-bd84a97b5de4.jpg
Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kevés olajat teszünk a sütőtálba, amiben a spárgák egymás mellé fektetve is elférnek. A sonkaszeleteket hosszában kettévágjuk.

A spárgát meghámozzuk, levágjuk a fás végét. A szálakat egyenként belecsavarjuk egy-egy sonkaszeletbe, oly módon, hogy a spárgafej kilógjon. A begöngyölt spárgasípokat egymás mellé fektetjük a sütőtálon, és beecseteljük a maradék olívaolajjal. Tengeri sóval és borssal ízesítjük.

A spárgát az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük a spárga vastagságától függően: át kell sülnie, ugyanakkor maradjon ropogós. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dietandfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr18765950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása